Overname Hartman door Best Fresh

Overname Hartman door Best Fresh

Vorige week is er veel publiciteit geweest over de doorstart van het concern Hartman in Sexbierum. Deze week heeft de juridische levering plaatsgevonden en is Best Fresh eigenaar geworden.

Alvorens het faillissement is aangevraagd heeft Santen & Gasille Makelaars het volledige verkoopproces begeleid. Met 15 gegadigden hebben gesprekken plaatsgevonden en al gauw werd duidelijk dat Best Fresh de meest geschikte koper was. De bio-teelt en de bestaande afzet via het Albert Heijn kanaal zijn hierin doorslaggevende factoren geweest.

Door het samenbrengen van het managementteam van Hartman en de interim directeur Kenaad Tewarie met Mart Valstar van Best Fresh is het vertrouwen ontstaan om het bedrijf in de huidige vorm voort te zetten.

Naast het feit dat het voor Best Fresh een mooie zakelijke uitdaging is, blijft een mooi bedrijf met een enorm maatschappelijk belang in stand. Een prachtig resultaat voor de werkgelegenheid en het gemeenschapsgevoel in Friesland!

Als Westlands kantoor met een Friese directeur zijn wij er trots op dit proces te hebben mogen begeleiden en wij wensen de heer Valstar veel succes met zijn nieuwe onderneming in Friesland.